Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bayern-Park

Video: Duits attractiepark opent lanceerachtbaan met bijzonder wisselsysteem

02-05-2023, 13.03 uur

Een nieuwe familieachtbaan in een Duits pretpark maakt gebruik van een ingenieus wisselsysteem. Bayern-Park opende afgelopen weekend de coaster FirleFranz. Tijdens de rit worden passagiers achteruit- en vooruit gelanceerd. Hoewel de baan een doodlopend gedeelte bevat, kan een trein dankzij de wissel wel degelijk een volledige ronde maken.

De beleving start met een achterwaartse lancering uit het station, richting het doodlopende stuk. Daarna passeert een trein het station opnieuw, maar dan voorwaarts. Een bochtig parcours leidt de trein terug naar het station, maar door de wissel komt de trein daar in de tegenovergestelde richting binnen.

Vervolgens wordt het doodlopende punt voorwaarts bereikt, waarna de trein achteruit terugrolt en het parcours nogmaals aflegt, maar dan achterstevoren. De wissel doet zijn werk opnieuw, waardoor bezoekers in het station eindigen zoals ze begonnen zijn.

Rodelbaan
FirleFranz werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer, bekend van bijvoorbeeld Gold Rush in Attractiepark Slagharen, Falcon in Duinrell, Fury in Bobbejaanland en Van Helsing's Factory in Movie Park Germany. Voor de komst van de achtbaan moest de Sommer-Rodelbahn het veld ruimen. Een tweede rodelbaan in Bayern-Park is nog wel operationeel.



Meer Bayern-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be